RIOOLSTANK.

Met grote regelmaat wordt de rioolexpert gebeld, met vragen over rioolstank.

Rioolstank kan ontstaan door verschillende oorzaken,de meest voorkomende is een beginnende verstopping van een van de afvoerbuizen ,in of onder de woning of bedrijfspand, als de doorgang van een rioolbuis gedeeltelijk word geblokkeerd kan vaak het afvalwater nog wel weglopen, maar de lucht die uit de buis moet kunnen ontsnappen kan niet weg via de normale ontluchting, die veelal met een dunne pijp naar het dak gaat.

Als de lucht niet via deze weg kan ontsnappen zoekt het zijn weg naar andere uitgangen, bv doucheput, of wastafel, dit gaat meestal gepaard met een borrelend geluid.

Wat  te doen:  in dit geval dient u de leidingen te laten reinigen door een rioolreinigingsbedrijf,  de klachten zullen dan snel verdwenen zijn.

LEKKAGE VAN RIOOL

De tweede oorzaak van stank wordt veroorzaakt door een lek of breuk in het riool, meestal in de  horizontale leidingen onder het pand, afvalwater komt dan in de kruipruimte en veroorzaakt stank.

U kunt dan het beste de rioolexpert een cameraonderzoek laten uitvoeren, waarbij kan worden vastgesteld waar en of er sprake is van een defect, mocht dit zo zijn kan de Rioolexpert u geheel vrijblijvend een offerte doen voor vakkundig herstel.


BLOKERING VAN ONTLUCHTIG

De derde oorzaak is vaak  een geblokkeerde ontluchting bv.  door een vogelnest of bladafval, of  door  de wind geknakte afvoer.
 
In alle gevallen van rioolstankoverlast staat het team van de rioolexpert voor u klaar, om het probleem zo snel mogelijk vakkundig te verhelpen.

U kunt ons bereiken voor: